Over Farmascan

Farmascan voorraadinventarisatie software voor apotheken. Inventarisatie voorraad apotheek
Bart Stein, Directeur/Eigenaar 

Na ruim 16 jaar saleservaring binnen de farmaceutische industrie, ben ik in 2015 als zzp-er in dienst getreden bij een apotheek. Het managen en inventariseren van medicijnvoorraden behoorden tot mijn belangrijkste werkgebied. Om een totaalbeeld te krijgen van alle apotheekprocessen, heb ik in 2016 mijn diploma apothekersassistent behaald. Vanuit de ervaringen met voorraadbeheer, opgedaan binnen de apotheek, heb ik in 2017 Farmascan opgericht.

Een voorraadinventarisatie uitvoeren is een secuur en tijdrovend proces. Medicijnverpakkingen kosten vrijwel niets meer, maar het misgrijpen op de voorraad kost onnodig tijd en geld. Daarnaast worden voorraadinventarisaties, al dan niet in combinatie met het controleren van de houdbaarheid, soms nog met pen en papier uitgevoerd, waarna achteraf de noodzakelijke voorraadcorrecties alsnog moeten worden uitgerekend en verwerkt.

Sneller, eenvoudiger, flexibeler en doelmatiger

Hierdoor ontstond bij mij de interesse om de voorraadinventarisatie in de apotheek sneller, eenvoudiger, flexibeler en doelmatiger te laten verlopen: De ontwikkeling van een softwareprogramma en app op de smartphone waarmee je voorraden kunt scannen zoals “met een barcodescanner producten in de supermarkt”

Software

Na diverse brainstormsessies en de eigen ervaringen met betrekking tot het inventariseren van voorraden, is in samenspraak met een softwareontwikkelaar een softwareprogramma en een voorraadinventarisatieapp ontwikkeld. Tenslotte is de software uitvoerig getest bij diverse relaties om op deze manier de software te optimaliseren.

Meer informatie over de Farmascan software.

 

Farmascan voorraadinventarisatie software voor apotheken. Inventarisatie voorraad apotheek
Fazia Dahoe, Commercieel Manager/ Mede-eigenaar

Na ruim 19 jaar saleservaring binnen de farmaceutische industrie, ben ik in 2020 gestart bij Farmascan.

Ik houd mij binnen Farmascan bezig met commerciële activiteiten, waarbij een persoonlijke aanpak bij mij hoog in het vaandel staat. Mijn collega of ik komen voorafgaand aan een voorraadinventarisatie altijd op locatie om kennis te maken en een plan van aanpak te bespreken met de opdrachtgever. Dit alles om het inventarisatieproces zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen en te voldoen aan de verwachtingen van de klant. Bent u nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen, ik help u graag verder!

Telefoon: 06 – 513 10 102

E-mail: fazia@farmascan.nl