Over Farmascan

Farmascan voorraadinventarisatie software voor apotheken. Inventarisatie voorraad apotheek
Bart Stein, Farmascan

 

In 2017 heb ik Farmascan opgericht.

Nadat ik een aantal jaren heb gewerkt als accountmanager voor een grote farmaceutische onderneming, ben ik als zzp-er in dienst getreden bij een apotheek. Het managen en inventariseren van medicijnvoorraden behoorden tot mijn belangrijkste werkgebied. Om een totaalbeeld te krijgen van alle apotheekprocessen, heb in 2016 mijn diploma apothekersassistent behaald.

 

 

Een voorraadinventarisatie uitvoeren is een secuur en tijdrovend proces. Medicijnverpakkingen kosten vrijwel niets meer, maar het misgrijpen op de voorraad kost onnodig tijd en geld. Daarnaast worden voorraadinventarisaties, al dan niet in combinatie met het controleren van de houdbaarheid, soms nog met pen en papier uitgevoerd, waarna achteraf de noodzakelijke voorraadcorrecties alsnog moeten worden uitgerekend en verwerkt.

Sneller, eenvoudiger, flexibeler en doelmatiger

Hierdoor ontstond bij mij de interesse om de voorraadinventarisatie in de apotheek sneller, eenvoudiger, flexibeler en doelmatiger te laten verlopen: De ontwikkeling van een softwareprogramma en app op de smartphone waarmee je voorraden kunt scannen zoals “met een barcodescanner producten in de supermarkt”

Software

Na diverse brainstormsessies en de eigen ervaringen met betrekking tot het inventariseren van voorraden, is in samenspraak met een softwareontwikkelaar een softwareprogramma en een voorraadinventarisatieapp ontwikkeld. Tenslotte is de software uitvoerig getest bij diverse relaties om op deze manier de software te optimaliseren.

Meer informatie over de Farmascan software.